vineri, 6 iunie 2008

Vaticanul, Extraterestrii si BigBang-ul


Tocmai ce am terminat de citit un articol de pe Associated Press (la recomandarea lui Ciprian S., care e sa se simta) in care era citat un nu-stiu-ce-expert care incerca sa faca legatura intre religie si stiinta (nenea fiind seful astromon de la Observatorul Vaticanului).

Ia fiti atenti ce spune nenea...:” Believing that the universe may contain alien life does not contradict a faith in God”. Nu, pe bune? Oare de cate conclave a fost nevoie sa se decida asa ceva? Si a naibii chestie la vreo zi-doua da si NASA o declaratie tot pe tema extraterestrilor.

Cei care ma cunosc stiu ca eu sunt baiatul cu S.F.-ul. Asa ca pentru mine orice e posibil.

Dar totusi...sa chibitez si eu...

Am 2 mari teorii (ale conspiratiei) pe aceasta tema. Luati si notati :

1. NASA se pregateste sa declasifice niste hartoage, ca parca 50 sau 70 de ani stau “Top Secret” si au pus la cale un plan prin care sa evite isteria generala, avand in vedere suspiciunile populatiei in ceea ce priveste Aria 51, Tungaska si altele.

2. A fost descoperita o rasa extraterestra cu care vom intra in contact cat de curand....Si Biserica Catolica nu vrea sa isi piarda din start ceva potentiali “clienti”. Cine a citit Dune stie de noile versiuni de carti sfinte in care omul era pus in centrul tuturor fiintelor inteligente. Si cine nu isi aminteste Inchizitia si Cucerirea Americilor...apasi, incasi...in sir indian...un preot ii sfintea/boteza si la rug cu ei... Si ordinele calugaresti misionare...

Ma tem cel mai mult de un nou Ev Mediu. Biserica incearca sa ii atraga de partea ei pe oamenii de stiinta, pe scriitori...se va crea un mediu favorabil...Mai ales ca se fac pregatiri pentru programe spatiale majore...

Cam ciudata aceasta schimbare de pozitie a Vaticanului. Si declaratia acelui Sef Astromon cum ca Big-Bang-ul e o explicatie viabila pentru Univers...cum ca s-a produs totul cum spun fizicienii si astrofizicienii, dar noi nu suntem un rezultat intamplar...

Am fost dintotdeauna de accord cu teoria asta, si ca lumea o fost create in 7 zile...dar ce sunt 7 zile intru Gratia Lui Dumnezeu? O zi intru Dumnezeu poate fi o vesnicie, o era...oricat...Chestie care mi-a fost spusa si de vreo 2 teologi...asa ca nu aruncati cu pietre. Cam asta vor mintile inguste de la Vatican sa spuna, doar ca au cam facut eroare in politica lor..declaratia aceasta ca stiinta si religia ar trebui sa fie comune e facuta cu vreo 6oo ani cam tarziu.

Nu ar fi pierdut atata popularitate daca nu ar fi fost niste minti inguste sip line de rautate...

Astept cu mare interes o campanie de brain-waashing (chestie care folosind o logica de bun-simt urmeaza sa se intample cat de curand dupa astfel de declaratii soc) si o campane de marketing intens al caror scop este sa stearga neincrederea generala in ceea ce priveste Vaticanul (neincredere ce a inceput sa se instaleze de vreo 8oo de ani).

Adevarul e ca Vaticanul a dat lovitura cu aceasta declaratie. Orice s-ar spune Vaticanul are stil...

Si sa mai spuna careva ca-s nebun...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu