duminică, 14 decembrie 2008

Famelie mare....remuneratie mica...dupa buget

Dragelor si dragilor,

Dupa cum cred ca deja v-ati dat seama e 14 decembrie. Mai putin de 2 saptamani pana la Sarbatorile de iarna, Craciunul (al carui nume il port si eu), Sfantul Stefan(sa nu uitati de cadouri ca va sterg din testament si ca nepot al Mosului nu va mai aduc nimic)....urmeaza Anul Nou si Sfantul Vasile. Dupa aceea Boboteaza...

Pentru acei oameni ca sunt Ortodocsi de rit vechi abia pe 7 ianuarie incep Sarbatorile.

Si ca de obicei in aceste momente ne aducem aminte de familie si bineinteles ca sunt momente minunate pentru toata lumea. Toata familia stand in jurul unei mese bogate, copiii privesc cu jind la pomul incarcat cu bomboane si ciocolate.

De peste tot rasuna colinde, ode ale Nasterii Lui Iisus. Mos Craciun nu trebuie sa se lase prea mult asteptat... Ca mi-am adus aminte, ar trebui sa imi pregatesc si eu costumul de Mos.

Dar cel mai important mi se pare faptul ca acum in Luna Cadourilor ,cum i se zice mai nou, oamenii devin mai buni, mai darnici.

In aceasta perioda ar trebui sa iertam si sa cerem iertare. Caci despre asta este Craciunul: sarbatorim Nasterea Lui Iisus. Intruparea Sa in aceasta lume a fost necesara pentru ca noi sa putem dobandi intrarea in Imparatia Lui Dumnezeu. Restul pana la Inviere il stiti, sper.

Dar in aceste vremuri materialiste Sarbatorile se rezuma la un ospat mare, probabil si o betie pe cinste. Cadourile trebuie sa fie cat mai scumpe si cat mai opulente. Nu mai vorbesc pentru ca as reveni la veche problema cu moda de rahat din zilele astea.

In familiile normale ne rezumam la cadouri practice si cat mai functionale. Pentru ca vorba lu' nenea Iancu: "Famelie mare, remuneratie mica dupa buget". Si tot familiile normale care nu tin cu tot din adinsul sa epateze se arata mai iertatoare si mai darnice in aceste zile.

Atat mai tin sa va spun....acum de Sarbatori cautati in sufletele voastre, intrebati-va inima, cand sunteti alaturi de familie si de cei iubiti analizati ce ati reusit sa realizati in decursul ultimului an, cat de buni ati fost. Ganditi-va si la cei care nu sunt atat de fericiti de soarta si nu isi permit o masa precum a voastra, la cei care nu au un foc sa le tina de cald, la cei ce sunt departe de familii. Ganditi-va si la cei ce au tot ce le trebuie, dar uita ca au si suflet.

De Sarbatori iertati si cereti iertare. Iubiti si fiti iubiti.

V-am pupat.

Va salut din mers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu