miercuri, 4 noiembrie 2009

Razboi absurd

Joi, 29 octombrie, undeva in jur de 14:40 urc din statia din Tudor in tramvai (nr.1 sau nr.3 nu mai stiu exact)....aveam telefonul in mana purtand o discutie importanta, cu biltetul in mana, urc si abia ajunge tramvaiul de pod (directia de mers spre Baza 3) ca sunt abordat de un individ cu un ecuson in piept (ecusonul era cu fata-n jos asa ca nu am vazut nici o poza nimic, nici o stampila.....deci nu s-a legitimat) ca as vrea sa fac blat.

Baietii au invocat un regulament (m-am informat ulterior pe Internet de acel regulament) cum ca as fi obligat sa compostez bilet imediat cum urc in tramvai, dar NU EXISTA in tramvaie afisat regulamentul si nici pe tonetele RATP.Ceva de genul ca ar fi trebuit eu sa stiu asta chiar daca nu e adus la cunostinta publiculu.

Imi cere individul un act.....ii arat buletinul...imi ia datele....zic eu asta e.....nu ma pun cu prostu' ca ma coboara la nivelul lui si ma bate cu experienta....imi scrie el datele si apare si un al doilea si incepe cu vrajeala si el cu regulamentul si orice argument logic ce il aduceam eu se izbea de un perete de ignoranta.

Daca nu am 20 de lei la mine ca sa scap fara amenda ca procesul verbal e 100-150 de lei...zic ca nu am si cica daca poti vii diseara pana la ora 9 jumate la noi la sediu si rezolvam....termina baietul de scris procesul-verbal semnez si zice sa incerc sa fac rost de 20 de lei pana seara sa ma "ajute"......cobor plin de draci.

Pe la 17 ma hotarasc sa ma lupt.

Ma duc la ei la sediu la birouri sa vorbesc cu cineva pe relatii publice sa depun contestatie si o reclamatie impotriva alora. Sa nu uit: procesul verbal era pe o foaie cu ceva imprimat pe ea, dar nu avea nici o stampila a RATP, nimic si din cate stiam eu se incheie in dublu exemplar un astfel de proces-verbal.

Ajung la birouri pustiu pe acolo si un domn, am inteles sef de tura, mi-a spus sa revin a doua zi la registratura sa depun in scris si sa merg mai departe sa discut cu cineva de la birouri. Revin dimineata pornit pe razboi intru si un domn de la poarta cand ma intreaba ce caut, ii spun ca vreau sa depun o reclamatie si o contestatie si.....ma expediaza....ca nu am treaba la registratura.

Si sa ma duc la birou la controlori, deci nu m-au lasat sa depun vreo plangere nimic...sa nu se afle ca e deranj. Pe drum spre biroul controlori sun la OPC, nu spun cate minute nu mi-am consumat pe telefoane, de la OPC o duduie foarte indignata cand aude de RATP de parca era subiect tabu sa ma duc sa rezolv la ei la sediu ca OPC-ul nu se ocupa de controlori.Dar ca nu se legitimeaza, ca incheie procese verbale fara stampila si nu in dublu exemplar, ca regulamentul nu e afisat nicaieri....nu e problema OPC........Ma duc la birou la controlori imi iese in intampinare inginerul care e sef acolo...ii spun problema ca vreau sa depun contestatie si plangere si repede cauta in hartii nu gaseste nici un raport.

Nici o amenda pe numele meu, nimic si seful dispune sa se noteze ca daca vine ceva pe numele meu sa fie anulat. Si nici el nu m-a lasat sa depun plangere sau ceva de genul.nici nu am bani sa ii dau in judecata ca as face-o

Daca institutiile tarii care sunt acolo sa ma apere pe mine cetatean corect nu dau 2 bani pe mine....atunci la ce sa ma astept?Mai ales ca un prieten de-al meu s-a informat la sefa OPC Suceava careia i-a expus cazul meu. Doamna respectiva mi-a dat dreptate si a spus ca pentru toate acele nereguli ar primi amenda de cateva mii de lei.Asa ca am motive intemeiate sa imi continui razboiul cu RATP Iasi si imi pare rau ca nu am bani sa le intentez un proces.Va salut din mers...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu