marți, 11 decembrie 2012

Paradoxul Autobuzului

Pe zi ce trece realizez ca nu traiesc in Romania, ci in Absurdia, taramul in care ilogicul si irationalul sunt legile ce guverneaza realitatea si in care paradoxul e o stare de a fi.

In Suceava mea natala exista o companie de transport in comun TPLS.
O minunatie de companie!

Si are de cativa anisori niste autobuze noi si frumoase luate la second-hand din Franta. Niste autobuze extrem de practice: 27 de locuri pe scaune, 50-70 in picioare (in teorie).
Vara e extraordinar sa circuli cu autobuzul! Afara cu 28-35 de grade, la nivelul asfaltului se resimt peste 40, dar in autobuz sunt 50!!! Gemuletele minuscule sunt speciale pentru autobuzele cu aer conditionat, aerisirea e infima prin urmare. Si aerul conditionat e sublim, dar lipseste cu desavarsire! Era mai ieftin fara aer conditionat, la ce ne trebuia?

Dar nu asta e problema!
Paradoxul!!!

Autobuzele sunt tot timpul pline! Sute, chiar mii de elevi au abonamente (subventionate in parte de Primarie), mii si mii de pensionari care cand se plictisesc de televizor se plimba cu autobuzul pana la Mall si inapoi (eventual cumpara cate un covrig ca sa nu se intoarca cu mana goala) si miile de salariati care au abonamente nesubventionate si cei ce isi achizitioneaza bilet de la taxatorii din autobuz (deci 0 calatorii frauduloase).

Dimineata la 7 autobuzele ajung tixite in statia principala a celui mai mare cartier al orasului (Burdujeni) si care e a 2 sau a 3-a statie de la capetele de linie. De multe ori trebuie sa astepti vreo 3-4 autobuze sa nu mergi ca in conserva.

In toamna a dat Guvernul a gramada de bani sa acopere datoriile acestei minunate companii!

Paradoxul este ca aceasta minunata companie ai carei taxatori sunt platiti cu minimul pe economie, soferii pe aproape, ai carei autobuze sunt mereu pline, care primeste subventii multe.....este in pierderi!

Mai e ceva de spus?


 V-am pupat din mers!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu